Het Project Quinta Do Cerro is een intensief Pedagogisch Ervarend Leer programma voor jongeren van 12 - 21 jaar in samenhang met het systeem. 

 

Progresso/TELL-US

Telefoonnummer: 0035193890085

 
 

Quinta Do Cerro  

De Boerderij "Quinta do Cerro" heeft betrekking op ongeveer 87 hectare en is gelegen in een rustige, landelijke locatie in de bergen van de Alentejo in het zuiden van Portugal.  In de 5 km is het dorp van Santa Cruz, dat is de dichtstbijzijnde gemeente.  Het district Almodôvar stad met ongeveer 3000 inwoners, 20 km ver weg en behoort tot de Beja District. 

 

 De ingang leidt naar de boerderij op een onverharde weg langs de rivier "Vascão" over delen van de grens tussen de Alentejo en de Algarve.  De watervoorziening voor een douche, toilet, drinkwater, voedsel, enz. via hun eigen putten.  De stroom wordt geleverd met zonnepanelen en een diesel generator zelf. 

 

 Op de Quinta do Cerro is een workshop, werk ruimten, met inbegrip van de paardeb stallen kippen en andere dieren, vogel broedplaatsen en een picknick direct aan de rivier . Een tuin van groenten en fruit biedt de mogelijkheid van gedeeltelijke zelfverzorging en bewuste voeding. 

 
 

Quinta Do Cerro